About

ME

Jeg hedder Kenneth Johansen og er autodidakt fotograf med bopæl i Randers. Som uddannet arkitekt har jeg en naturlig kunstnerisk tilgang til mine motiver, der spænder vidt over mange genrer.

Mit fotografiske virke startede for alvor som seriøs amatør i 1981. Det førte til flere separate udstillinger i perioden fra 1984 til 1988, ligesom jeg fik billeder antaget på såvel danske som internationale udstillinger, herunder Kunsternes Påske og Sommer udstilling. Mine billeder er endvidere trykt i både bøger og fagblade.

Fra 1985 og 25 år frem arbejdede jeg som professionel arkitektur- og reklamefotograf i et marketingbureau med speciale i markedsføring inden for byggerierhvervet.

Det har givet mig en erfaring og rutine, som har været fundamentet for min videre udvikling som kunstfotograf. Siden 2006 har jeg således med fornyet styrke koncentreret mig om mine egne billeder.

Når jeg fotograferer forsøger jeg at illustrere, hvad jeg føler i det øjeblik billedet bliver taget – mere end hvad der udspiller sig foran kameraet. Mine billeder er altså et resultat af, hvordan jeg ser verdenen og naturen omkring mig. Nogle gange lys og farverig, andre gange mørk og farveløs.

I den fotografiske proces spiller min mangeårige erfaring med billedbehandling og produktion en stor rolle for det færdige resultat. Jeg lægger megen vægt på, at grænser afprøves og at billederne lige netop får det udtryk, jeg havde forudset ved planlægningen af fotograferingen. Mine billeder er derfor ofte unika og et resultat af mange overvejelser og billedprocesser.

Jeg håber, at du finder glæde i at se på det udsnit af mine billeder, du finder på dette website. Jeg er altid parat til en dialog om både billederne og om en eventuel fotoopgave.

Kenneth Johansen   

Copyright Kenneth Johansen 2019